Koulumme kasit ovat mukana Taidetestaajissa

Meidän koulun kasit mukaan Taidetestaajiin!

 

Mikä on Taidetestaajat?

 

Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle. Toinen vierailuista tehdään nuoren omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle kansalliseen kohteeseen. Uudenmaan nuorten valtakunnalliset vierailut suuntautuvat muualle Suomeen.

 

Kahdeksasluokkalaisia ja heidän opettajiaan on vuosittain noin 60 000, joten kolmessa vuodessa hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä. Taidetestaajista syntyy nuorille ikäryhmää yhdistävä sukupolvikokemus.

 

Miten hanke toteutetaan?

 

Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska Kulturfonden. Hanke maksaa luokkien kahden vierailun matkat ja pääsyliput.

 

Taidetestaajissa mukana olevat taidelaitokset on valittu huolella ja ne ovat räätälöineet esityksensä ja muun ohjelmansa juuri nuorille sopiviksi. Taidetestaajien tavoitteena on madaltaa nuorten kynnystä lähteä taiteen pariin ja tarjota heille aivan uudenlaisia kokemuksia.

 

Taidetestaajiin osallistuminen tarjoaa nuorelle mahdollisuuden kokea ja arvioida taidetta. Avuksi tähän on tehty mm. netissä käytettävä arviointisovellus. Nuorten antamista arvioista luodaan erilaisia visuaalisia tilastoja, jotka avautuvat suurelle yleisölle lokakuusta 2017 alkaen hankkeen nettisivuilla www.taidetestaajat.fi.

 

Lukuvuodeksi 2017–2018 Taidetestaajiin ilmoittautui yli 99 prosenttia Suomen kouluista. Hankkeessa on mukana kouluja kaikista kunnista, joten nuoret pääsevät matkalle kotikuntansa sijainnista ja etäisyyksistä riippumatta. Matkojen ja vierailujen järjestämisessä otetaan huomioon mm. saavutettavuus ja esteettömyys.

 

Koulumme kohteet

 

Koulumme osallistuu lukuvuonna 2017–2018 Taidetestaajat-hankkeeseen, joka on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

 

  1. Compañía Kaari & Roni Martin: KILL Carmen Helsingissä Cirkossa! 25.10.-17 klo 10-11.30
  2. Täällä pohjantähden alla -teatteriesitys Lahden kaupunginteatterissa 16.5.-18 klo 13-16.30

 

Vierailut ovat opetussuunnitelman mukaisia ja kuuluvat koulumme lukuvuosisuunnitelmaan. Vierailut ovat siis kouluaikaa, joten koulun säännöt ovat voimassa Taidetestaajiin osallistuessa. Oppilaat edustavat kouluamme taidelaitoksissa ja muiden 8.-luokkalaisten joukossa, ja uskomme kokemuksen olevan ainutlaatuinen ja antoisa meille kaikille.

 

Vierailuillaan luokat varmasti kuvaavat muistoja ja materiaalia opiskelun tueksi (valokuvia, videoita). Lisäksi nuorten vierailut kiinnostavat taidelaitoksia ja mediaa. Varmistattehan, että koulu tietää kuvaamiseen ja kuvien julkaisuun mahdollisesti liittyvistä rajoituksista lapsenne osalta (kuvauslupa). Ottakaa tarvittaessa yhteyttä luokanvalvojaan mahdollisimman pian.

 

Tiedotamme tarkoista aikatauluista ja vierailun yksityiskohdista (mm. ruokailuista) lähempänä ensimmäistä vierailua.

 

Lisätietoja hankkeesta on verkkosivuilla www.taidetestaajat.fi. Taidetestaajat toimii aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa ja tunnelmia voi somessa seurata tunnisteiden #taidetestaajat ja #konsttestarna avulla.

 

Osallistuttehan tekin Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa!

 

Facebook: www.facebook.com/taidetestaajat
Instagram: www.instagram.com/taidetestaajat

Youtube: bit.ly/youtaide