KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Koulussamme jatkuu aktiivinen kansainvälinen toiminta.

Viime lukuvuonna saimme EU-rahoitusta opettajien kansainvälisiin kursseihin ja kouluvierailuun.

Syksyllä 2016 aloitimme uuden kaksivuotisen EU:n rahoittaman Erasmus+ KA2 projektin nimeltään R.E.S.P.E.C.T. .Projektiin osallistuu Helsingin Uuden yhteiskoulun lisäksi koulut Espanjan Kanariansaarilta, Saksasta, Puolasta, Islannista ja Kreikasta.  Projektin aiheena on kiusaamisen ehkäiseminen ja erilaisuuden hyväksyminen.

 

Aloitustapaaminen pidettiin Islannissa Vikissä lokakuussa 2016. Teimme työnjakoa osallistujamaiden kesken ja sovimme aikatauluista. Projektin toisen vierailun teimme Puolaan Birzcaan maaliskuussa 2017. Vierailulle osallistuivat kaksi opettajaa sekä kolme yhdeksäsluokkalaista oppilasta. Vierailusta voi lukea lisää alla olevasta KV-tiimin blogista, jota olemme päivittäneet vuoden mittaan.

 

Lukuvuonna 2017-2018 saamme projektivieraita meidän kouluumme syyskuussa ja teemme vierailut Saksaan, Gran Canarialle ja Kreikkaan. Osalle vierailuista lähtee pelkästään opettajia, osalle lähtee mukaan oppilaita, jotka näin pääsevät tapaamaan toisiaan ja esittelemään projektin aikana tekemiään töitä. Samalla parannetaan kielitaitoa, tutustutaan erilaisiin kulttuureihin ja opitaan kansainvälisyyttä käytännössä!

 

Koulumme kansainvälisyystiimin blogista voitte lukea miten projekti edistyy. Blogissa on myös juttuja aiemmista koulun kansainvälisistä hankkeista.