Oppimisen tuki

Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen Verkkotutor toimii oppaanasi ja tukenasi oppimisen poluilla. Siellä voit tehdä myös erilaisia testejä oppimisstrategioista ja kehittymisestä oppijana. Muista, että yksittäiset testit ovat suuntaa-antavia, eivätkä ne anna kaiken selittävää käsitystä monimutkaisista henkisistä prosesseista. Voit palata testeihin myöhemmin ja katsoa, muuttuvatko tulokset.

 

Oma oppimisvalmentaja - Työkirja oppimisvaikeuksien kanssa selviytymiseen. Työkirja on tuotettu Kuntoutussäätiön Opi oppimaan -hankkeessa ja se on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, joilla on oppimisvaikeuksia.

 

Erilaisten oppijoiden liitto - Erilaisten oppijoiden edunvalvoja ja valtakunnallinen ääni, jolla on alajärjestöjä ympäri Suomea. Nettineuvoja vastaa oppimisvaikeuksiin liittyviin kysymyksiin. Sivuilta löydät tietoa mm. tapahtumista. Sivuilla on hyödyllisiä linkkejä.

 

Luki-Luukas on lukemisen ja kirjoittamisen erityisvaikeuksista kärsiville oppijoille suunnattu interaktiivinen harjoitussivusto. Tehtävien suunnittelussa on kiinnitetty huomiota monikanavaisuuteen. Tekstien ohella useimmissa tehtävissä on kuuntelumahdollisuus.