Kuvataidelinja

KUVITTELE!

 

Helsingin Uuden yhteiskoulun kuvataidelinja on tarkoitettu sinulle, kuvataiteesta innostunut nuori! Kuvataidelinjalla opiskelet motivoituneessa seurassa ja ohjaajinasi toimivat kannustavat opettajat. Lukiossamme on annettu kuvataidepainotteista opetusta yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja lukion kuvataidelinja on perustettu vuonna 2008.

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tuemme opiskelijan oman ilmaisun kehittymistä portfoliotyöskentelyn ja ohjauskeskustelujen avulla.

 

Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista digitaalisiin kuvantekotapoihin, installaatioon, performanssiin ja ympäristö- ja yhteisötaiteeseen. Teemme myös lukion ulkopuolelle suuntautuvia projekteja.

 

Kuvataideluokkien varustelu on ajanmukainen. Käytössämme on laadukkaita taidemateriaaleja, digitaalisia video- ja valokuvauskameroita ja tietokoneita. Kuvataiteen opetustiloissa on muun muassa studiotila video- ja valokuvausta varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

Useimmissa lukioissa kurssit ovat maksullisia, mutta meillä ei peritä millään kuvaitaidekurssilla materiaalimaksuja.

 

Opiskelijatöitä esitellään säännöllisesti lukiomme näyttelyissä. Tutustumme kuvallisen alan ammatteihin tekemällä ateljeevierailuja ja kutsumme lukioon alan ammattilaisia kertomaan työstään.

 

Juuri ennen ylioppilasjuhlia pidämme baskeriaiset! Olet saanut lukio-opintosi päätökseen ja samalla valmistaudut kuvataidelinjalta ja saat sen merkiksi mustan baskerin rennon juhlavassa tilaisuudessa.

 

TERVETULOA MUKAAN TEKEMÄÄN KUVAA, KEHITTYMÄÄN JA KOKEILEMAAN UUSIA ASIOITA HYVÄSSÄ SEURASSA!