Kohti värikkäämpää tulevaisuutta

Kuvataidepainotteisen opetuksen ryhmä on koulussamme suosittu. Tämä ei ole ihme, koska meillä on uusitut, hienot tilat ja opettajat ovat innokkaita ja taitavia. Kuvataidepainotteista opetusta on annettu koulussamme jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

 

Kuvataidepainotteisen opetuksen sisällöt ovat monipuoliset. Niihin kuuluu laajasti kuvallisen ilmaisun ja kuvaviestinnän eri alueita sekä kuvien tulkintaa ja taiteentuntemusta. Tehtävät kattavat laajan kirjon taiteen perinteisistä menetelmistä ja käsityötekniikoista digitaalisiin kuvantekotapoihin.

 

Kuvataideluokkien varustelu on ajanmukainen. Käytössämme on laadukkaita taidemateriaaleja, digitaalisia video- ja valokuvauskameroita ja tietokoneita. Kuvataiteen opetustiloissa on muun muassa studiotila video- ja valokuvausta varten, pimiö, savenpolttouuni ja grafiikanprässi.

 

Kuvataidepainotteisessa opetuksessa käymme myös taidenäyttelyissä, teemme valokuvaus- ja piirustusretkiä ja osallistumme toisininaan taidetapahtumiin. Näin saamme elämyksiä ja taiteen tuntemusta rikastuttamaan oppilaiden kuvantekemistä, jonka tuloksia esittelemme jatkuvasti koulussamme. Tärkeää on, että opetus on kannustavaa ja ilmapiiri on iloinen! Jokainen saa kehittää taipumuksiaan ja saa henkilökohtaista ohjausta opettajilta.

 

Oppilaat kuvataideluokalle tulevat lähinna Koillis-Helsingin alueelta. Jos asut niin kaukana, että tarvitset bussilipun, saat sen ilmaiseksi painotetun luokan oppilaana.

 

Kuvataidepainotteiseen opetukseen valitaan soveltuvuuskokeella. Ilmoittaudu soveltuvuuskokeeseen lomakkeella, jonka saat omalta opettajaltasi ja Uuden yhteiskoulun verkkosivulta. Soveltuvuuskoe järjestetään koulussamme helmikuussa. Se kestää kaksi tuntia. Kokeeseen ei tarvitse ottaa mitään välineitä mukaan eikä siihen tarvitse erityisesti valmistautua. Tule rohkeasti mukaan, innokas ja taitava kuudesluokkalainen!

 

Tervetuloa kuvataidepainotteiseen opetukseen!

 

KUVATAITEEN BLOGI

 

TIETOA ULKOPAIKKAKUNTALAISILLE HAKIJOILLE:

Yksityisena kouluna otamme kuvataidepainotukseen oppilaat soveltuvuuskokeen perusteella riippumatta kotikunnasta! Muille kuin helsinkiläisille emme automaattisesti anna ilmaisia koulumatkoja. Lisätietoja saatte rehtori Katri Hirvoselta, puh. 0400 292 616.