Yleistä peruskoulusta

Koulumme sijaitsee Pihlajamäessä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Koulussamme lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon. Yläkoulussa opiskelu tuo oppilaalle enemmän vastuuta opiskelusta verrattuna alakouluun. Wilman kautta oppilas voi seurata muun muassa oppimisensa edistymistä, kurssien tuntipäiväkirjoja ja kokeita. Oppitunnit kestävät 90 minuuttia. Tavallista pidemmät oppitunnit antavat ajallista tilaa esimerkiksi ilmiöopetukseen. Yhden päivän ja yhden jakson aikana keskitytään kohtuulliseen määrään oppiaineita. Oppitunnit ovat yleensä klo 9 – 14.30.

 

Koulupäivän aikana on kaksi 30 minuutin taukoa. Ensimmäisellä tauolla klo 10.30 – 11 tarjotaan oman keittiömme valmistamaa maukasta ruokaa ja toisella tauolla klo 12.30 – 13.00 voi osallistua järjestettyyn välituntitoimintaan.

 

Koulussamme on nykyaikaiset opetustilat ja -teknologia. Liikuntatilat ovat hyvät: lämmitetty kulpahalli, iso tekonurmikenttä mahdollistavat monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Koulun vieressä on myös Tyttöjenpuisto. Junalla pääsee nopeasti keskustaan, ja näin oppituntien aikana voidaan tehdä opintoretkiä kiinnostaviin kohteisiin.

 

Työrauhan säilymiseen ja ylläpitämiseen oppimisen edellytyksenä kiinnitetään koulussamme erityistä huomiota. Koulussamme toimiva kasvatusohjaaja tukee luokkaopetusta työrauhan ylläpitämisessä.

 

Kielitarjonta

 

  • A1: englanti, ruotsi, saksa
  • A2: englanti, ruotsi, saksa
  • B1: ruotsi
  • B2: saksa, ranska, espanja

 

A1- ja A2-kielten ryhmät yhdistetään tarvittaessa. Kaksi viikkotuntia 8. luokan ja yksi viikkotunti 9. luokan toisen pitkän kielen opetuksesta otetaan valinnaisaineista. Kielten ryhmät perustetaan, jos riittävä määrä oppilaita valitsee kielen.